Menü

Munkánk


A Magyar Pékszövetség munkája többrétű. Elsőként is összegyűjtjük és becsatornázzuk a szakma, a szakágazat elvárásait, igényeit, gondjait és követeléseit a mindenkori jogalkotás, kormányzat felé, és ott lobbizunk a sütőipar érdekeinek érvényesítéséért.

Másodsorban rendezvényekkel, rendszeres sajtószerepléssel, a társadalmi szervezetünk számára elérhető PR- és marketingeszközökkel igyekszünk tartani a kapcsolatot a közvéleménnyel és a fogyasztókkal. Részben azért, hogy megismerjük a vásárlói elvárásokat, részben pedig azért, hogy edukáljuk a vásárlókat, formáljuk a közízlést, és a vevői igényeket eltoljuk a minőségi magyar pékáruk irányába, egyben felkészítve a vevőket a sütőipari minőség hozzávetőleges megítélésére is.

Harmadsorban ápoljuk nemzeti és szakmai hagyományainkat, megmutatva ennek a több ezer éves mesterségnek minden szépségét és finomságát, a szó minden értelmében. Ennek érdekében több hagyományőrző szervezettel is tartjuk a kapcsolatot pekszovetseg.hu/fejedelmi-rend, eseményeken veszünk részt, bemutatókat tartunk pekszovetseg.hu/programok.