Menü
Hírek
 • Pandémiás terv - ütemezett kríziskezelés
  2020. március 18
  Talán az utolsó percek egyike, amikor még érdemes pandémiás tervet készítenie a vállalkozásoknak. Abban már nincs semmi új információ, hogy a koronavírus nemcsak a mindennapjainkat rendezi át, de a gazdaságra is jelentős hatással bír. A pandémiás terv elsődleges célja, hogy az adott szervezet a járvány idején is zavartalanul és folyamatosan tudja végezni tevékenységét.
 • Tájékoztató - Élelmiszerek érintettsége koronavírus kapcsán
  2020. március 16
  Az Ügyeleti Központ megerősítette, hogy a koronavírus nem terjed élelmiszerekkel. A COVID-19 koronavírus elsődlegesen légúti vírus, amely elsősorban közvetlenül emberről emberre terjed cseppfertőzéssel. Bár, a legfrissebb eredmények szerint a vírust kimutatták fertőzött személyek vizeletében és székletében, nincs evidencia sem a jelen járvány, sem a korábbi koronavírus járvány esetén élelmiszerekkel terjedő fertőzésre.
 • Koronavírus – hogyan befolyásolja egy járvány a munkáltatók és munkavállalók helyzetét?
  2020. március 13
  Hazánkban is megjelent a koronavírus, ami a vállalkozásokat is érzékenyen érinti, még akkor is, ha a vírus maga elkerüli őket. Több szempontot, eshetőséget kell figyelembe venni. A kiindulási pont minden esetben, hogy a munkáltató alapvető kötelezettsége az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítása, valamint foglalkoztatási kötelezettséget ír elő számára a Munka Törvénykönyve.
 • Figyelem! A GastroPan kiállítás új dátuma: 2020. június 21-23.
  2020. március 06
  A körülmények tekintetében és a kiállítói visszajelzések alapján a szervezők úgy döntöttek, hogy a kiállítást új időpontban, 2020. június 21-23-a között rendezik meg Aradon a résztvevők biztonsága és a veszteségek elkerülése érdekében. Hiszen nem telhet el év a rendezvény nélkül!
 • TÉNYEKKEL AZ ÁRPRÉS ELLEN
  2020. február 07
  A Magyar Pékszövetségnek évek óta kiemelt célja, hogy fellépjen a kiskereskedők árleszorító törekvéseivel szemben. Törekvéseink eléréséhez mindenekelőtt tisztában kell lennünk azzal, valójában hogyan állnak valós költségeink az átvételi árakhoz viszonyítva. Ezért végeztettük el 2018-ban és 2019-ben is a szükséges felmérést az Agrárgazdasági Kutatóintézettel, ill. jogutódjával.
 • A munkafeladatok fele automatizálható
  2019. október 02
  A hatékonyság javítása a magyar gazdaság legjobb esélye.