Menü
Hírek
 • Felhívás X. Szent István napi Kenyérversenyre
  2021. február 17
  A Magyar Pékszövetség 2021-ben tizedik alkalommal hirdeti meg termékversenyét. A Szent István napi Kenyérversenyre idén is két kategóriában lehet nevezni, azonban az előző évekhez képest sokkal szabadabb formában. Ebben az évben nem kikötés, hogy kötelező az augusztus 20-i Magyar Ízek Utcáján való részvétel.
 • Szakmai kitüntetésekre vájra a jelöléseket a Pékszövetség
  2020. október 07
  A Magyar Pékszövetség minden évben Arany Perec, Arany Cipó és Életmű díjjal ismeri el a kiemelkedő sütőipari szakemberek és vállalkozások munkáját. A Szövetség október 23-ig várja a jelöléseket és pályázatokat a díjakra.
 • „Különlegesek, kivételesek, nélkülözhetetlenek” - ünnepeltek a pékek
  2020. szeptember 24
  Ünnepelt a Magyar Pékszövetség augusztus 19-én. Az alkalmat a szervezet 30 éves jubileuma adta, ugyanakkor sokkal több volt ez, mint születésnapi összejövetel. Ünnepe volt a kenyérnek, a pékeknek, a sütőipari vállalkozásoknak is. A rendezvény fővédnöke, Nagy István agrárminiszter ünnepi beszédében megköszönte a pékek folyamatos helytállását, valamint beszélt arról, hogy az elmúlt 30 évben a pékek poraiból felépítették és újraalkották ez a szakmát.
 • Sütőipar miniszteri szemmel – Interjú Nagy István Agrárminiszterrel
  2020. szeptember 14
  A magyar sütőipar bár talpon van, és még egy világjárvány sem akadályozhatja meg a pékeket abban, hogy minden nap friss, minőségi kenyérrel, péktermékekkel lássák el az országot, őszintén szembe kell nézni a problémáival is. Nem várhatjuk és nem is várjuk el, hogy a szakma kihívásaira a kormányzat adja meg a válaszokat, ugyanakkor fontos kérdés a sütőipar jelene és főként jövője szempontjából, hogyan látja a magyar pékek helyzetét Nagy István agrárminiszter. Megkérdeztük. Személyes beszélgetésre már lapzártánk után tudtunk volna sort keríteni, így írásban válaszolt a kérdéseinkre. Ősszel tehát folytatása várható.
 • Tovább fejlődik hazánk egyik legkorszerűbb sütőüzeme
  2020. szeptember 14
  Két ütemben fejleszti sütőüzemét a Balmaz-Sütöde Kft. A három évtizede indult családi vállalkozás mára Magyarország legkorszerűbb üzemei közé tartozik. Hozzájárul ehhez a nemrég lezárt beruházása is, mely során közel 900 négyzetméteres új üzemrésszel bővült és egy teljesen automata vető-kisütő rendszerrel ellátott hagyományos kemencét üzemelt be a Kft. A fejlesztéshez közel 110 millió forint állami támogatást is igénybe tudott venni. A Balmaz-Sütöde cégvezetője és családja azonban mert nagyot álmodni, és lépni, aminek eredményeként újabb fejlesztésbe kezdhet munkahelymegőrzés és gyártáskorszerűsítés céljával.
 • Kenyér illat és fűszer orgia
  2020. szeptember 14
  Kétfordulós zsűrizés során dőlt el, melyek Magyarország legjobb kenyerei. A Magyar Pékszövetség idén is meghirdette kenyérversenyét, melyre két kategóriában lehetett nevezni. A szakmai zsűri a döntőben 15 kenyérből választotta ki a két kategória győztest. A hagyományokhoz híven az eredményt még hétpecsétes titokként őrzik a Pékszövetség munkatársai. A nyertes kenyereket és készítőiket augusztus elején, sajtótájékoztató keretében mutatják be.