Menü
Hírek
 • Eldőlt, melyek Magyarország legjobb kenyerei
  2020. július 08
  Nyílt zsűrizésen dőlt el, melyek Magyarország legjobb kenyerei. Ötfős szakmai zsűri választotta ki a döntőbe jutott kenyerek közül azt, amely a szigorú bírálati szempontoknak a legjobban megfelel. A Magyar Pékszövetség idén kilencedik alkalommal hirdette meg Kenyérversenyét. Két kategóriában – Szent István napi kenyér és Innovatív kenyér – mérettethették meg termékeiket a magyar pékek.
 • Zsűri előtt az év kenyere
  2020. június 26
  Hamarosan eldől milyen lesz az év kenyere. Idén is meghirdette Kenyérversenyét a Magyar Pékszövetség, melynek első zsűrizése június 24-én délután zajlott. Két kategóriában, a hagyományos, Szent István napi kenyér és az Innovatív kenyér címért versenyeznek a magyar pékek. A nagyközönség a hagyományokhoz híven augusztus 20-án kóstolhatja először az év kenyerét.
 • Sikeresen pályázott a Magyar Pékszövetség
  2020. május 27
  A Magyar Pékszövetség sikeresen pályázott a Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi felelősségvállalás kollégiuma által meghirdetett NEA-TF-20-O-sz Civil szervezetek szakmai programjainak és működési célú költségek támogatása című pályázati felhívásra. Támogató: Miniszterelnökség,Nemzeti Együttműködési Alap és a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt.
 • Kenyérverseny Felhívás
  2020. május 27
  A Magyar Pékszövetség – hagyományaihoz híven – idén is megrendezi a Szent István napi Kenyérversenyt, amelyre a szakmában tevékenykedő bármely vállalkozás – pékszövetségi tagságtól függetlenül – jelentkezhet.
 • Tízezer tonnánál is több műanyagot kell jövőre helyettesíteni
  2020. május 19
  Éves szinten több mint tízezer tonnányi terméket érinthet az egyszer használatos műanyagok küszöbön álló magyarországi tilalma. A környezetvédelmi szervezetek által üdvözölt döntés több iparágat is sürgős lépéskényszerbe hoz. A csomagolószakma érdekképviselete úgy látja, a száműzendő anyagok egy részének van megfelelő alternatívája. A szükséges technológiaváltást a kormány is támogatná.
 • Radikálisan megváltozhat a csomagolóipar
  2020. május 14
  Az utóbbi időben nagyon komoly impulzusok érik a csomagolóipart, amelyek hatására az ágazat várhatóan jelentősen átalakul, korábban elindult folyamatai felgyorsulnak. Az egyszer használatos műanyagok uniós tilalma 2021-től, valamint a közvélemény erősödő nyomása rákényszeríti a szegmenst a környezetbarát alapanyagok használatára.