Menü
Magyar pékszövetség honlapja
Munkánk
A Magyar Pékszövetség szakmai ernyőszervezet. Ellátjuk a hazai sütőipari vállalkozások érdekvédelmét, illetve képviseljük a szakágazatot a mindenkori kormányzatnál és intézményeinél. Emellett rendezvényeinkkel, lakossági és szakmai eseményeinkkel hozzájárulunk a szakma színvonalának emeléséhez, elismertségének növeléséhez. Tagjainknak egyúttal szakmai képzési programot működtetünk. Mindezzel célunk, hogy szakmánkat és képviselőit támogassuk a piac és a jelen kor változó viszonyai között. Őrizzük hagyományainkat, de utat nyitunk a modernitás, a változások felé.
 • Pékmester szakmai lap
  Az 1990-ben elindított szakmai folyóirat 2017 júniusától megújult külsővel és tartalommal olvasható mind a szakmabeliek, mind az érdeklődők számára. A lapban sütőipari és a kapcsolódó szektorok (élelmiszer, agrár, informatika stb.) hírei mellett szakmai hirdetéseket, a nagyvilág sütőiparának színes eseményeit is közöljük. Amennyiben vállalati híre van vagy hirdetést szeretne elhelyezni a lapban, az alábbi elérhetőségeken veheti fel a kapcsolatot:
  Hírek: foszerkeszto@pekszovetseg.hu
  Hirdetések: pekmester@pekszovetseg.hu
 • SZOLGÁLTATÁSOK
  A Magyar Pékszövetség számos szolgáltatást kínál tagjainak, amelyek komoly árkedvezményeket jelentenek mindennapi működésük során. Ezek közül a két legjelentősebb a csoportos villamos energia és földgáz-beszerzés, de szövetségünk partnerei számos további kedvezményt kínálnak
 • HAGYOMÁNYŐRZÉS
  A Pékszövetség életében meghatározó a hagyományok tisztelete. Együttműködést alakítottunk ki a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjével, részt veszünk a HÍR (Hagyományok-Ízek-Régiók) programban. Rendezvényeinken rendszeresen megismertetjük a látogatókat a hagyományos magyar pékárukkal, süteményekkel, néprajzi hagyományokkal éppúgy, mint a sütőipar régmúltjából származó termékeivel.
 • 27+
  éve a sütőipar szolgáltatásban
 • 20+
  kedvezményes szolgáltatás tagjainknak
 • 300+
  tag, a hazai sütőipari kapacitás 65%-a
Hírek
A legfrissebb híreink
 • XIII. Szent István napi Kenyérverseny felhívása
  2024. április 02
  A Magyar Pékszövetség 2024-ben is meghirdeti a sütőipari vállalkozások részére szakmai versenyét 3 kategóriában.
 • Termékverseny Felhívás - SIRHA kiállítás 2024. március 5-7.
  2024. február 09
  A Magyar Pékszövetség a 2024.március 5-7. között megrendezésre kerülő SIRHA kiállításra Termékversenyt hirdet.
 • Pályázati lehetőség - Közúti elektromos jármű beszerzés támogatása vállalkozások számára
  2024. január 19
  A pályázatok benyújtására 2024. február 05-től 2025. március 31-ig van lehetőség. Támogatás célja: A tiszta üzemű közlekedés elősegítése, tisztán elektromos meghajtású személyautó, kishaszon gépjármű, és kisbusz beszerzése révén.
 • 2024. márc. 5-7. - SIRHA Budapest nemzetközi Szakkiállítás
  2024. január 16
  2024. március 5-7. között hatodik alkalommal várja a szakembereket a SIRHA Budapest, Közép-Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.
 • Környezetvédelmi felelősségbiztosítás
  2024. január 10
  2024. január 1-jén lépett hatályba a pénzügyi biztosíték, a céltartalék, valamint a környezetvédelmi biztosítás hulladékgazdálkodással szabályairól szóló 681/2023. (XII. 29.) Korm. rendelet.
 • 2023.évi Szent István napi kenyeret árusító üzletek
  2023. augusztus 24
  Az alábbi boltokban kaphatók a 2023.évi Szent István napi kenyérverseny nyertes kenyerei:
 • XII.Szent István napi Kenyérverseny felhívás
  2023. május 18
  A Magyar Pékszövetség XII.alkalommal 2023-ban is meghirdeti a sütőipari vállalkozások részére szakmai versenyét 3 kategóriában.
 • Meghívó a Magyar Pékszövetség Közgyűlésére 2022
  2022. november 10
  Tisztelettel meghívjuk a Magyar Pékszövetség soron következő Közgyűlésére, melynek időpontja: 2022.november 19. Esztergom
 • Szakmai kitüntetésekre vájra a jelöléseket a Pékszövetség
  2022. szeptember 15
  A Magyar Pékszövetség minden évben Arany Perec, Arany Cipó és Életmű díjjal ismeri el a kiemelkedő sütőipari szakemberek és vállalkozások munkáját. A Szövetség október 23-ig várja a jelöléseket és pályázatokat a díjakra.
 • 2022.évi Szent István napi kenyér - árusító helyek
  2022. szeptember 01
  A 2022.évi Szent István napi Gulyás kenyér és az Innovatív Batátás kenyeret árusító helyek listája
 • Gyártói felhívás - Süssük együtt az ország Gulyás kenyerét és Batátás kenyerét!
  2022. augusztus 11
  A Magyar Pékszövetség XI.Szent István napi kenyérversenyének győztesei 2022. augusztus 01-én már bemutatkoztak a Parlamentben.
 • A Sirha Budapest, közép-kelet Európa legjelentősebb nemzetközi és HoReCa Szakkiállítása 2022. március 22. és 24. között ötödik alkalommal várja a szakembereket a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba.
  2022. február 15
  A regisztráció kitöltésével napi egyszeri díjmentes belépésre jogosult a Sirha szakkiállításra. A kiállításra csak szakmai látogatók léphetnek be. A jelenleg hatályos szabályok alapján az esemény csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható, melyet a kiállítás bejáratánál ellenőriznek.
 • Átrendeződik a magyar sütőipar
  2021. július 20
  Az utóbbi időben többször, több formában írtunk arról a Pékmesterben, hogy a sütőiparban olyan folyamatok zajlanak, melyek gyökeresen megváltoztathatják a szakágazatot. Arról, hogy ezek a folyamatok milyen irányba hatnak, mi várható, hogyan érinti a sütőipari vállalkozásokat, Septe Józsefet, a Magyar Pékszövetség elnökét kérdeztem.
 • A Magyar Pékszövetség tagjainak elérhető kedvezmények
  Tagjaink számos kedvezményben részesülnek
  • Központi villamosenergia
   Kedvezményes központi villamosenergia-beszerzés,amellyel a tagok részére 8-12%-os költség-megtakarítás érhető el.
  • Pályázatírás
   Kedvezményes pályázatírás,
   ingyenes tanácsadás a Magyar Pékszövetségnél.
  • Központi földgáz
   Kedvezményes központi földgázbeszerzés. Az elérhető kedvezmény 20-30% a jelenlegi közüzemi árakból.
  • Sütőipari gépek
   A Kogép Kft. a Magyar Pékszövetség tagjai számára egyedi kedvezményt biztosít az általa kínált sütőipari gépek és berendezések árából.
  • Üzemanyag
   Kedvezményes kártyás üzemanyag-vásárlása MOL-tól: listaárból tagoknak egyedi kedvezmény,havi egyszeri számlázás.
  • Tisztítószer
   A Pentaclean Kft. vegyszereinek árából 15% kedvezményt biztosít!
  Belépési nyilatkozat
  Váljon Ön is a Magyar Pékszövetség teljes jogú tagjává!
  a pékszövetségről
  Rövid bemutatkozásunk
  A Magyar Pékszövetség bemutatása
  A Magyar Pékszövetség jogelődje a Magyar Pékek Ipartestülete 1990-ben alakult, 46 alapító taggal (kis és közepes vállalkozás). Az átalakulás 2003-ban történt Magyar Pékszövetséggé. Jelenleg a Szövetségnek 375 tagja van, a sütőipari vállalkozások kapacitásának 65 %-át jelenti. A Szövetségbe egyesültek a kis- közép- és nagyvállakozások azzal a céllal, hogy a magyar sütőiparnak egységes érdekképviselete legyen.
  Biztosítjuk a folyamatos fejlődést tagjainknak
  Szakemberek képzésével is foglalkozunk
  képzéseink
  A Pékakadémia programsorozat célja, hogy a hazai sütőipari vállalkozóknak biztosítsa a folyamatos fejlődés lehetőségét, megkönnyítse alkalmazkodásukat a változó piaci viszonyokhoz. Képzéseink témái közé ezért a szorosan vett szakmai tartalmak mellett élelmiszerbiztonsági, közgazdaságtani, vállalkozói ismeretet is besorolunk, mindig az aktuális trendek, igények és változások függvényében.
  Programok
  Pékszövetségünk saját eseményei
  Magyar Pékszövetség Programjai
  Szövetségünk rendszeresen szervez önálló programokat, valamint gyakran csatlakozunk az országban zajló hagyományőrző, gasztronómiai és más kiállításokhoz, fesztiválokhoz, eseményekhez. Szövetségünk tagjai évente többször adományoznak is, illetve támogatunk több jótékonysági szerveződést, elsősorban, de nem kizárólag élelmiszert adományozva a rászorulóknak.