Menü
Magyar pékszövetség honlapja
Munkánk
A Magyar Pékszövetség szakmai ernyőszervezet. Ellátjuk a hazai sütőipari vállalkozások érdekvédelmét, illetve képviseljük a szakágazatot a mindenkori kormányzatnál és intézményeinél. Emellett rendezvényeinkkel, lakossági és szakmai eseményeinkkel hozzájárulunk a szakma színvonalának emeléséhez, elismertségének növeléséhez. Tagjainknak egyúttal szakmai képzési programot működtetünk. Mindezzel célunk, hogy szakmánkat és képviselőit támogassuk a piac és a jelen kor változó viszonyai között. Őrizzük hagyományainkat, de utat nyitunk a modernitás, a változások felé.
  • Pékmester szakmai lap
    Az 1990-ben elindított szakmai folyóirat 2017 júniusától megújult külsővel és tartalommal olvasható mind a szakmabeliek, mind az érdeklődők számára. A lapban sütőipari és a kapcsolódó szektorok (élelmiszer, agrár, informatika stb.) hírei mellett szakmai hirdetéseket, a nagyvilág sütőiparának színes eseményeit is közöljük. Amennyiben vállalati híre van vagy hirdetést szeretne elhelyezni a lapban, az alábbi elérhetőségeken veheti fel a kapcsolatot:
    Hírek: foszerkeszto@pekszovetseg.hu
    Hirdetések: pekmester@pekszovetseg.hu
  • SZOLGÁLTATÁSOK
    A Magyar Pékszövetség számos szolgáltatást kínál tagjainak, amelyek komoly árkedvezményeket jelentenek mindennapi működésük során. Ezek közül a két legjelentősebb a csoportos villamos energia és földgáz-beszerzés, de szövetségünk partnerei számos további kedvezményt kínálnak
  • HAGYOMÁNYŐRZÉS
    A Pékszövetség életében meghatározó a hagyományok tisztelete. Együttműködést alakítottunk ki a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjével, részt veszünk a HÍR (Hagyományok-Ízek-Régiók) programban. Rendezvényeinken rendszeresen megismertetjük a látogatókat a hagyományos magyar pékárukkal, süteményekkel, néprajzi hagyományokkal éppúgy, mint a sütőipar régmúltjából származó termékeivel.
  • 27+
    éve a sütőipar szolgáltatásban
  • 20+
    kedvezményes szolgáltatás tagjainknak
  • 300+
    tag, a hazai sütőipari kapacitás 65%-a
A legfrissebb híreink
  • „Különlegesek, kivételesek, nélkülözhetetlenek” - ünnepeltek a pékek
    2020. szeptember 24
    Ünnepelt a Magyar Pékszövetség augusztus 19-én. Az alkalmat a szervezet 30 éves jubileuma adta, ugyanakkor sokkal több volt ez, mint születésnapi összejövetel. Ünnepe volt a kenyérnek, a pékeknek, a sütőipari vállalkozásoknak is. A rendezvény fővédnöke, Nagy István agrárminiszter ünnepi beszédében megköszönte a pékek folyamatos helytállását, valamint beszélt arról, hogy az elmúlt 30 évben a pékek poraiból felépítették és újraalkották ez a szakmát.
  • Sütőipar miniszteri szemmel – Interjú Nagy István Agrárminiszterrel
    2020. szeptember 14
    A magyar sütőipar bár talpon van, és még egy világjárvány sem akadályozhatja meg a pékeket abban, hogy minden nap friss, minőségi kenyérrel, péktermékekkel lássák el az országot, őszintén szembe kell nézni a problémáival is. Nem várhatjuk és nem is várjuk el, hogy a szakma kihívásaira a kormányzat adja meg a válaszokat, ugyanakkor fontos kérdés a sütőipar jelene és főként jövője szempontjából, hogyan látja a magyar pékek helyzetét Nagy István agrárminiszter. Megkérdeztük. Személyes beszélgetésre már lapzártánk után tudtunk volna sort keríteni, így írásban válaszolt a kérdéseinkre. Ősszel tehát folytatása várható.
  • Tovább fejlődik hazánk egyik legkorszerűbb sütőüzeme
    2020. szeptember 14
    Két ütemben fejleszti sütőüzemét a Balmaz-Sütöde Kft. A három évtizede indult családi vállalkozás mára Magyarország legkorszerűbb üzemei közé tartozik. Hozzájárul ehhez a nemrég lezárt beruházása is, mely során közel 900 négyzetméteres új üzemrésszel bővült és egy teljesen automata vető-kisütő rendszerrel ellátott hagyományos kemencét üzemelt be a Kft. A fejlesztéshez közel 110 millió forint állami támogatást is igénybe tudott venni. A Balmaz-Sütöde cégvezetője és családja azonban mert nagyot álmodni, és lépni, aminek eredményeként újabb fejlesztésbe kezdhet munkahelymegőrzés és gyártáskorszerűsítés céljával.
  • A Magyar Pékszövetség tagjainak elérhető kedvezmények
    Tagjaink számos kedvezményben részesülnek
    • Központi villamosenergia
      Kedvezményes központi villamosenergia-beszerzés,amellyel a tagok részére 8-12%-os költség-megtakarítás érhető el.
    • Pályázatírás
      Kedvezményes pályázatírás,
      ingyenes tanácsadás a Magyar Pékszövetségnél.
    • Központi földgáz
      Kedvezményes központi földgázbeszerzés. Az elérhető kedvezmény 20-30% a jelenlegi közüzemi árakból.
    • Sütőipari gépek
      A Kogép Kft. a Magyar Pékszövetség tagjai számára egyedi kedvezményt biztosít az általa kínált sütőipari gépek és berendezések árából.
    • Üzemanyag
      Kedvezményes kártyás üzemanyag-vásárlása MOL-tól: listaárból tagoknak egyedi kedvezmény,havi egyszeri számlázás.
    • Tisztítószer
      A Pentaclean Kft. vegyszereinek árából 15% kedvezményt biztosít!
    Belépési nyilatkozat
    Váljon Ön is a Magyar Pékszövetség teljes jogú tagjává!
    a pékszövetségről
    Rövid bemutatkozásunk
    A Magyar Pékszövetség bemutatása
    A Magyar Pékszövetség jogelődje a Magyar Pékek Ipartestülete 1990-ben alakult, 46 alapító taggal (kis és közepes vállalkozás). Az átalakulás 2003-ban történt Magyar Pékszövetséggé. Jelenleg a Szövetségnek 375 tagja van, a sütőipari vállalkozások kapacitásának 65 %-át jelenti. A Szövetségbe egyesültek a kis- közép- és nagyvállakozások azzal a céllal, hogy a magyar sütőiparnak egységes érdekképviselete legyen.
    Biztosítjuk a folyamatos fejlődést tagjainknak
    Szakemberek képzésével is foglalkozunk
    képzéseink
    A Pékakadémia programsorozat célja, hogy a hazai sütőipari vállalkozóknak biztosítsa a folyamatos fejlődés lehetőségét, megkönnyítse alkalmazkodásukat a változó piaci viszonyokhoz. Képzéseink témái közé ezért a szorosan vett szakmai tartalmak mellett élelmiszerbiztonsági, közgazdaságtani, vállalkozói ismeretet is besorolunk, mindig az aktuális trendek, igények és változások függvényében.
    Programok
    Pékszövetségünk saját eseményei
    Magyar Pékszövetség Programjai
    Szövetségünk rendszeresen szervez önálló programokat, valamint gyakran csatlakozunk az országban zajló hagyományőrző, gasztronómiai és más kiállításokhoz, fesztiválokhoz, eseményekhez. Szövetségünk tagjai évente többször adományoznak is, illetve támogatunk több jótékonysági szerveződést, elsősorban, de nem kizárólag élelmiszert adományozva a rászorulóknak.