Menü
Hírek
Dátum:  2020. október 07

Szakmai kitüntetésekre vájra a jelöléseket a Pékszövetség

Szakmai kitüntetésekre vájra a jelöléseket a Pékszövetség

A Magyar Pékszövetség minden évben Arany Perec, Arany Cipó és Életmű díjjal ismeri el a kiemelkedő sütőipari szakemberek és vállalkozások munkáját.
Az alábbi szempontrendszer alapján várjuk a jelöléseket, javaslatokat, pályázatokat 2020. október 23-ig!

A Magyar Pékszövetség kitüntetéseinek elbírálásánál figyelembeveendő szempontok, melyek alapján kérjük a jelöltet bemutatni:

Arany Perec Díj (Szakmai tevékenységek elismerése)

  • Kiemelkedő szerepe a termékek, illetve a vállalkozás szakmai színvonalának növelésében
  • A szakmai képzésben való közreműködés, valamint folyamatos önképzés
  • Saját közösségén belüli szakmai megítélése
  • Aktív közösségi szerepvállalás
  • Elismertsége szakmai körben

Arany Cipó Díj (Vállalkozás elismerése)

  • A vállalkozás fejlődését reprezentáló jellemzők

árbevétel növekedése (visszamenőleg 5-10 év), 1 főre jutó termelési érték, tőkearányos jövedelmezőségi mutató)
  termékválaszték alakulása (visszamenőleg 5 év)
létszámalakulás (5 év)
gyakorlati szakmai képzésben való részvétel (visszamenőleg 5-10 év)
a műszaki színvonal alakulása

  • A vállalkozás piaci megítélése
  • Aktív részvétel a Magyar Pékszövetség munkájában (rendezvények, szolgáltatások)

 

Életműdíj (Egyéni kiemelt teljesítmények, életút elismerése)

 

  • Évtizedes szakmai múlt (a szakma meghatározó szerepe életútjában)
  • A szakma szeretete, magas szintű ismerete
  • Részvétel az utánpótlás képzésében, a szakma népszerűsítésében
  • A szakmai rendezvényeken való aktív részvétel
  • Közreműködés a térség sütőipari rendezvényeinek szervezésében
  • Szakmai munkájával, példamutatásával a szakma elismertségének növelése
  • A péktársadalom részéről magasfokú elismertség

 

 

vissza a hírekhez