XXVII. évfolyam 12. lapszám

Megjelent a Pékmester 2017/12 lapszáma

TARTALOM:

Elnöki köszöntő

Septe József elnök úr: 

Kellemes ünnepeket!  1. oldal

A pékek valahogy úgy ünnepelnek, ahogy a tűzoltók 

vagy a kórházakban dolgozók. Egy részük otthon díszíti 

a fát, míg a többiek arról gondoskodnak, hogy 

az országban mindenki más nyugodtan ünnepelhessen. 

Jövőre aztán, ha sikerül, akkor ők mehetnek haza, 

és a kollégák tartják év végén a frontot.

„Megfogyva bár, de törve nem”      3. oldal

Kiállításokon, főleg szakmai kiállításokon részt venni 

több okból is érdemes lehet. Az adott cég bemutatja 

kínálatát, termékeit, fejlesztéseit. Ha szerencséje van, 

a helyszínen új kapcsolatokra, akár új ügyfelekre is 

szert tehet. Nem utolsó sorban pedig megmutatja 

a cég és a szektor erejét, életképességét, egyfajta életjelt 

ad magáról. Közli minden látogatóval: élünk, dolgozunk, 

prosperálunk, eredményeink és terveink vannak.

Pékszövetség szolgáltatások 4. oldal

Magyar Pékszövetség elnöki beszámoló

2017. ősz, Hajdúszoboszló    6. oldal

Vidéki vállalkozások kapták 

a rangos sütőipari díjat         10. oldal

Tiszakécske, Tarnalelesz, Szigetszentmiklós, Lovasberény, Kaposvár, Szécsény. Ezek azok a települések, amelyek 

azzal dicsekedhetnek november 11-e óta, hogy díjnyertes Pék, 

illetve Pékség készíti a kenyerüket. Ezen a napon adták át 

ugyanis a Magyar Pékszövetség díjait három kategóriában.

A Pék és Cukrász szakma 

16. karácsonya Komáromban          12. oldal

Az IREKS magyar oktatási központja már 2001 óta 

szervez karácsonyi tematikájú szakmai 

szemináriumot Komáromba partnerei részére.

Alapanyag

Adóváltozások: mire kell figyelnie 

egy sütőipari vállalkozásnak?          14. oldal

Cikkünkben a teljesség igénye nélkül, a sütőipari 

vállalkozások szempontjából figyelemre méltó 

változásokat ismertetjük.

Hamarosan itt az új adatvédelmi rendelet   16. oldal

Az új szabályozás lényegét röviden úgy lehet összefoglalni, 

hogy a magánszemélyeknek nagyobb betekintést és jogokat ad az adataik kezelésével kapcsolatban, ezzel párhuzamosan a cégek ez irányú kötelezettségeit növeli, a mulasztásokat pedig minden eddiginél komolyabb pénzbüntetéssel sújtja.

Pékségünket segítő pályázatok a karácsonyfa alatt!  18. oldal

Sütőipari programok a Sirha Budapesten!  20. oldal

Technológia

Péknek lenni jó           22. oldal

Van-e jövője a hagyományos pékségeknek?           24. oldal

Ha lelki gondokkal küzdünk, pszichológushoz, ha 

testi bajaink vannak, orvoshoz megyünk, mert 

elfogultságunk miatt belülről nehéz diagnosztizálni 

és megoldani problémáinkat. Ez a nézőpont érvényesül 

ma a céges életben is, amikor külső szakértőket, 

coatch-okat, tanácsadókat alkalmazunk vállalatunk és 

munkatársaink gondjainak és erősségeinek feltárására.

Kevesebb dolgozó, nagyobb tisztaság? Működhet!         26. oldal

Mi lesz a divat jövőre?          28. oldal

Az unikornis-szivárványszínt legyűri a sötét oldal. 

Lássuk az új esztendőre vonatkozó előrejelzéseket!

Gasztro

Téveszmék lengik körül az édességeket       30. oldal

Meddig tart a lojalitás?         32. oldal

A többség megnézi, magyar-e az élelmiszer, de csak 

a negyedük hajlandó többet fizetni a hazai eredetű áruért.

Mit mond el egy csésze kávé a pékségről?   34. oldal

A minőségi ételek mellett a jó kávé is fontos a vendégeknek.

Termékverseny felhívás!       36. oldal

A Magyar Pékszövetség a 2018. február 7-9. között 

megrendezésre kerülő SIRHA kiállításra 

"Termékversenyt" hirdet többféle kategóriában.