XXVII. évfolyam 10. lapszám

Megjelent a Pékmester 2017/10.lapszáma

TARTALOM

2017.október

 

Elnöki köszöntő

Élénk és színes lesz az ősz                   

Talán minden érintettnek feltűnt, hogy felélénkült 

a vita a „külföldi tulajdonú” pékségekről, vagy hogy 

mekkora port kavart a lisztáremelés kérdése. Úgy tűnik, 

hogy a sütőipar gondjai lassan bekerülnek a köztudatba, 

és talán azok a döntéshozók is észreveszik, meghallják 

ezeket, akik korábban mindig mással voltak elfoglalva. 

Mi minden esetre azon dolgozunk, hogy így legyen.

Vezércikk

Jog és józanész – kenyerek álnéven

A lopást bünteti a törvény, akkor is, ha az elkövető 

csenésnek, eltulajdonításnak, tolvajlásnak orozásnak hívja. 

Az előírásoknak nem megfelelő kenyér készítőit csak akkor 

(néha akkor sem), ha azt mondják a termékükre, hogy kenyér.

Aktuális

A Magyar Pékszövetség szolgáltatásai               

Őszi közgyűlés – felhívás                  

 

A Magyar Pékszövetség kitüntetéseinek elbírálásánál figyelembeveendő 

szempontok                 

Kettős világnap október 16-án     

Megfelelőség – Mire figyel a NAV?                     

5+1 fontos teendő az online pénztárgéppel

Így bővítse pékségét vagy üzletét!   

A Nemzeti Adó- és Vámhivataltól kértünk tájékoztatást 

arra vonatkozóan, hogy amennyiben egy kenyér és 

pékáruval foglalkozó üzem szendvicseket/reggeliket kezd 

gyártani, ahhoz milyen NAV-bejelentés szükséges?

Alapanyag

GINOP beruházási támogatások a sütőipar számára       

Fókuszban a fejlesztés

Új kihívásokkal szembesülnek a családi vállalkozások                     

Egyre inkább aranyat ér a lojális munkaerő     

A munkaerőhiány újabb csökkentési lehetősége?                       

Informatika: hitek és tévhitek

Felhő-technológia és IT-biztonság  

Technológia

Átkapcsolhatunk robotra?              

Fontos lépések a sütőiparban a nyomon követéshez    

Gasztro

Mi az a panko és mitől más, mint a hagyományos kenyérmorzsa?      

Kókuszálom                     

Itt a természetes rózsaszín csoki!    

Ma már a kókusz a fekete, és a csoki a fehér?         

Feltalálták a nem olvadó fagyit       

Először nyert magyar fagylalt az élelmiszeripari Oscaron               

Környezettudatosság   

Csatlakozzon a Magyar Pékség Védjegy Programhoz!  

A fogyasztóknak továbbra sem egyértelmű, hogy 

magyar pékségbe vagy külföldi érdekeltségűbe tért-e be. 

A Magyar Pékség védjegyprogram erre nyújt megoldást.

 

Energia

Közös sikerek a csoportos villamos energia beszerzésben         

Az energiatőzsdéken tapasztalt korábbi helyzet 

remek lehetőséget nyújtott a Magyar Pékszövetség 

részére, hogy csoportos villamos energia 

beszerzést bonyolítson le tagjai részére tavasszal.