Menü
Hírek
Dátum:  2019. szeptember 14

Szakmai programokkal várják az agrárium szereplőit az idei OMÉK-on

Szakmai programokkal várják az agrárium szereplőit az idei OMÉK-on

Szakmai rendezvények színesítik a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) programjait, a szeptember 26-29. között a Hungexpo területén zajló eseményen nagy hangsúlyt helyeznek az agrárium iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló fiatalok és egyetemi hallgatók megszólítására, valamint a látogatók előadásokat hallgathatnak az élelmiszeriparról, az agrárdigitalizációról, a tudatos fogyasztásról és a kézműves sörfőzdékről is - közölte az Agrármarketing Centrum (AMC) szombaton az MTI-vel.

A programok közül példaként említették "Az Agrárium Téged vár! Kezedben a jövőnk!" című szeptember 27-én, pénteken tartandó konferenciát. Az AMC által szervezett esemény témája a fiatalítás és a generációváltás az agráriumban.

Az OMÉK ideje alatt rendezi meg az Agrárminisztérium a "Megengedhetem magamnak, hogy NEM ÖNTÖZÖK?" című konferenciát, amely a magyar agrárium egyik legjelentősebb kihívására az öntözésfejlesztés kérdéseire reagál, így a részt vevők tájékoztatást kaphatnak többek között az öntözésfejlesztés aktualitásairól, valamint a fejlesztési, támogatási és hatékonyságnövelési lehetőségekről.

A szakmai programok sorába illeszkedik még a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetsége által szervezett Sertéságazati konferencia, ahol az ágazatot érintő aktuális kihívások kerülnek előtérbe.

A Magyar Pékszövetség saját standdal vesz részt az eseményen, és a nagyszínpadon is találkozhatnak velünk az érdeklődők. Mindenkit várunk szeretettel!

Az egyes rendezvényekről, konferenciákról az omek.amc.hu oldalon található további információ, ahol az érdeklődők regisztrálhatnak is az eseményekre.

vissza a hírekhez