Menü
Hírek
Dátum:  2018. július 03

Kelet- és Közép-európai Regionális Sütőipari Csúcstalálkozó, Budapest 2018. június 9.

Kelet- és Közép-európai Regionális Sütőipari Csúcstalálkozó, Budapest 2018. június 9.

SÜTŐIPARI EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS-t fogadtak el, és írtak alá

a Magyar Pékszövetség, a Szlovák Pékszövetség (Slovenský zväz pekárov), a Lengyel Pékszövetség (Stowarzyszenie piekarzy), a Román Pékszövetség (ROMPAN - asociaţia reprezentativă care reuneşte) és a Cseh Pékszövetség(Svaz pekařů a cukrářů v ČR), képviselői a a 2018. június 9-én Budapesten megrendezett Kelet- és Közép-európai Regionális Sütőipari Csúcstalálkozó-n.

ÜDVÖZLI az Európai Bizottság kezdeményezéseit, amelyeknek célja a pékek helyzetének javítása az élelmiszer-ellátási láncban, különös tekintettel az élelmiszer-ellátási lánc működésének javításával foglalkozó magas szintű fórumra, valamint a termelői szervezetek, beleértve a szövetkezetek fejlődéséhez hozzájáruló intézkedésekre.

A Kelet- és Közép-európai Regionális Sütőipari Csúcstalálkozó résztvevői az ajánlások alapján abban is megállapodtak, hogy a saját területeiken tisztességes gyakorlati alapelveket valósítanak meg, teljes mértékben tiszteletben tartva az egyes országos hatályos jogszabályait.

A Kelet- és Közép-európai Regionális Sütőipari Csúcstalálkozó résztvevői abban is megállapodtak, hogy a fentiekben egyeztetett tevékenységek területén elért eredményeiket a jövőbeli közös együttműködés céljából megosztják egymással

vissza a hírekhez