Menü
Hírek
Dátum:  2018. április 12

2018.évi Szent István napi kenyér verseny felhívás

2018.évi Szent István napi kenyér verseny felhívás

Kenyérverseny felhívás!

A Magyar Pékszövetség a 2018 évi „Szent István Napi Kenyér” kiválasztására versenyt ír ki.

A versenyre a jelentkezési lap letölthető:

/files/file/jelentkezesi_lap_2018.docx

A kenyérverseny 3 kenyértípusra terjed ki.

1.Búzakenyér: „ A Szent István napi kenyér” ebből a kenyértípusból kerül kiválasztásra!

A búzakenyér friss kovászos technológiával, legalább 95% búzaőrlemény (jellemzően liszt) felhasználásával készüljön, adalékanyagok (lisztjavító szerek) nélkül.

Búzaőrlemény bármelyik BL típusú legalább 95%.
Egyéb gabona vagy árpa, vagy álgabona őrlemény.

 Törekedjenek a magyar alapanyagok felhasználására.
Csak természetes anyagokat tartalmazzon.
A kenyérnek a – versenyre- 0.5kg; 0.75kg; és 1.0kg tömegegységben kell készülnie.
A kenyér technológiája alkalmas legyen kis- közép-nagyüzemi gyártásra is.
A kenyér elbírálásának szempontjai:

-Érzékszervi tulajdonságok: alak, héj, bélzet, illat, íz

-Kenyér felületnek vágási technikája, variációi.

2.Teljes kiőrlésű kenyér

A kenyér legalább 60% teljes kiőrlésű liszt (búza, rozs vagy tönköly) és      legfeljebb 40% egyéb búza- rozs vagy tönkölyőrlemény (Jellemzően liszt) felhasználásával, friss kovászos technológiával előállított termék.

Csak természetes anyagokat tartalmazzon.

Az elbírálás érzékszervi tulajdonságok alapján (alak, héj, bélzet, illat, íz) történik.

A kenyérnek a –versenyre- 0.5kg, 0.75kg, és 1.0kg tömegegységben kell készülnie.

3. Innovativ kenyér

A versenyre benevezendő kenyerek az Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó általános előírásainak meg kell felelnie:

- B rész Termékcsoport (1.Kenyerek):

1.1 A kenyér meghatározása

1.2 Szokásosan felhasználásra kerülő összetevők

1.3. Minőségi követelmények

1.5. Megnevezés szabályainak .

 

Egyéb kötöttségek nincsenek a termékre vonatkozóan.

Az 1-2-3 pontban szereplő kenyerek készülhetnek kerek, vekni formájában.

A versenyre nevezés módja:

kenyércsoportonként legfeljebb 3 típusú termékkel nevezhet, max. 9 db termék
a zsűrizéshez termék fajtánként 2 db -ot kell beszállítani

A termékversenyre a nevezés határideje: 2018. április 26. a Pékszövetségnél írásban.

A versenyre a nevezési díj: 5.000 Ft + áfa / Termék

A nevezési díjat a Magyar Pékszövetség a nevezés után leszámlázza.

A terméket független zsűri bírálja el.

A zsűrízés időpontja: várhatóan 2018. május 31.

A zsűrizés tervezett helyszíne: Magyar Pékszövetség irodája

A termékversenyre benevező vállalkozásokat külön értesíteni fogjuk az időpontról és helyszínről.

Kérjük a zsűrizéshez a termékek összetételét és technológiai leírást minden egyes termékhez mellékelni.   

 

Várjuk jelentkezésüket!                                                                               

Magyar Pékszövetség

vissza a hírekhez